Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Kivu - Colors d'Àfrica

Productes amb tela africana Made in BCN

  • 1
    Mecenes
  • 3.0
    mensuals
  • 0.0
    total

Kivu col·labora amb la Fundació Arrels

Molt sovint, en veure els nostres productes, la primera pregunta que se'ns fa és d'on venen els nostres productes, de quin país

Massa sovint, els productes fets amb teles africanes es lliguen a productes fets a l'Àfrica amb un rerefons solidari, d'asistencialisme mal entés. I és per això que a Kivu, hem decidit que si som una barreja de cultures, la nostra base social la situarem a Catalunya, on hem trobat projectes socials que comparteixen els nostres valors i amb els que creem alguns dels nostres productes. D'aquesta manera, ens permet fer evident que la solidaritat es pot entendre de moltes maneres diferents i que ens agrada trencar esquemes. Això sí, comprem les nostres teles a petits botiguers en origen, en un tracte directe de tu a tu, comprant-los al preu just i de mercat.

A principis del 2019, vam començar a treballar amb el taller la Troballa, d'Arrels Fundació. Des de l’any 2001 aquest taller treballa amb gent que ha viscut al carrer. Ninots, fusteria, bijuteria, mitja, ganxet, enquadernació, joguines, objectes decoratius… qualsevol manualitat té el seu lloc a la Troballa. “El taller m’ha ajudat a no recaure, a sentir-me útil, a tenir una rutina. És la meva feina, aquí tinc gent que m’espera cada dia”, comenta la Gemma, que fa dos anys que va deixar l’alcohol després de 36 anys d’estar-hi enganxada i fa un any que acudeix diàriament al Taller. “No venim a passar l’estona, fem tot el que som capaços, el que podem i sinó ho fem bé se’ns corregeix amb amor i respecte”, reitera.

I aquest acolliment que viuen els integrants del taller hem de dir que també el vivim nosaltres: l'Elvira, la Rocío, l'Anna... sempre ens reben amb els braços oberts per tirar endavant les nostres col·laboracions.

Així, doncs, a la nostra botiga, trobareu dos productes fabricats íntegrament al taller la Troballa: targeters i llibretes. Productes que donaran, segur, un plus als teus regals i que ajudaran a fer créixer aquest projecte tan necessari. 


Kivu - Colors d'Àfrica
24 Novembre 2019