Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Kivu - Colors d'Àfrica

Productes amb tela africana Made in BCN

  • 1
    Mecenes
  • 3.0
    mensuals
  • 0.0
    total

L'origen de les teles africanes wax

Parlar de teles africanes en sentit genèric és un contrasentit. És com si volguéssim englobar dins d'un sol concepte tot un continent amb diferents cultures, història, característiques... impossible. Ara bé, sí que podríem extrapolar-ne el sentit i arribar al consens que sota aquesta generalització i des de la nostra òptica occidental, quan parlem de "teles africanes" tenim en l'imaginari robes de cotó d'estampats colorits que sovint evoquen la natura o objectes de la vida quotidiana. Són el tipus de teles anomedades "wax".

Doncs, aquestes teles tan evocadores, contràriament al que puguem pensar, no tenen el seu origen a l'Àfrica, sinó a Holanda. Va ser allà on faf 150 anys els colonitzadors inspirats amb els colors, els teixits i la natura africana van crear aquests estampats. Un cop de retorn al continent, els africans se'ls van fer seus i van adoptar-les com a element cultural i identificador. El seu arrelament, però, es concentra bàsicament a l'Àfrica occidental, coexistint amb altres tipus de teixits com el bogolan o el kente. 

El nom "wax" els ve de la pàtina de cera que s'hi posava per mantenir els estampats. Actualment, tot i que alguns fabricants aposten pels acabats brillants emulant aquesta cera, els acabats encerats han donat pas als mate, i els productes químics fan el seu treball amb la fixació del color.

Així, doncs, el mixt de cultures, ja comença amb la mateixa roba i nosaltres des de Kivu, us la volem fer arribar amb els nostres productes perquè en gaudiu en el vostre dia a dia. 
Kivu - Colors d'Àfrica
29 Novembre 2020